Tetra Pak gör som över hundra andra aktörer i livsmedels- och dryckesindustrin och skriver under EU:s uppförandekod om ansvarsfulla affärs- och marknadsföringsmetoder inom livsmedelssektorn.
Berättelsen om Ecuadors första sneakers tillverkade av återvunnen kartong och hur Bunky, Ecuaplastic och Tetra Pak gick samman för att skapa ännu en produkt av polyAl.
I anslutning till det historiska avtal som undertecknades på FN:s konferens om biologisk mångfald, COP15, tar en titt på varför minskad biologisk mångfald äntligen har fått den uppmärksamhet den förtjänar.
Vi tar en närmare titt på hur de initiativ och samarbeten som Tetra Pak satte igång i livsmedels- och dryckesindustrin under 2022 kommer att forma framtiden.
Kontinuerlig insamling av digital och icke-digital information kan leda till bättre beslutsprocesser i hela företaget – och i slutändan till bättre affärsresultat.
Vi tittar närmare på fyra sätt att minska matsvinnet i hela värdekedjan genom konsumentupplysning, innovativa livsmedelsförpackningar och nya användningsområden för råmaterial.
När det gäller livsmedelssäkerhet kan vi säkerställa en hög standard i hela värdekedjan genom att delta i branschöverskridande samarbeten som lägger ribban högre än gällande regelverk och ser till hela systemet.
Från kartong till PolyAl till möbler: Ett nederländskt designmärke omvandlar dryckeskartonger till vackra inredningsföremål, vilket visar potentialen hos storskalig återvinningsförädling.
Ledande företag använder huvudsakligen fem metoder för att uppnå Zero Waste inom livsmedelsproduktion – från stärkta medarbetare till samarbete i hela värdekedjan.
Mot bakgrund av Tetra Paks netto noll-mål gör vi en djupdykning i varför netto noll är så viktigt och hur vetenskapsbaserade mål fungerar och påverkar klimatet.
För att nå fram till den moderna konsumenten är det viktigt att du har en innovativ produkt, koll på aktuella trender och kontakt med dina kunder.
Genom att utgå från naturens behov vid återskogning kan vi bevara ett helt, komplext ekosystem, inklusive flora och fauna – och människorna som är beroende av den.
För att kunna omvandla insekter till näringsriktiga livsmedel och drycker krävs stor kunskap om recept och teknik, så att man lyckas bevara näringsvärde, smak och munkänsla.
Förpacknings- och processteknik spelar en viktig roll för att bevara och minimera användningen av vattenresurser. Därför krävs en helhetssyn på införandet av sådan teknik.
Mejeriproducenter kan minska kostnader, öka produktion och förbättra hållbarhet genom att använda helhetslösningar som driver effektivitet i hela verksamheten.
Återvinning kräver gemensamma insatser i hela världen. Leverantörer, kunder, teknikleverantörer, återvinningsföretag och viktiga intressenter i branschen har alla en viktig roll att spela.
Aktörer i hela branschen använder data på ett smart sätt för att understödja bättre beslutsprocesser och höja såväl produktivitet och flexibilitet som livsmedelssäkerhet och kvalitet.
En tredjedel av alla livsmedel går förlorade eller kastas. Genom samarbete mellan olika livsmedelssystem kan vi se till att alla, precis alla, har tillgång till säker och näringsriktig mat.
För att skapa en hållbar framtid för livsmedelsförpackningar krävs ett cirkulärt helhetsperspektiv på värdekedjan. Samarbete och innovation är viktiga steg på vägen.
Smarta förpackningar som intelligenta och aktiva förpackningar hjälper till att öka konsumenternas engagemang och förbättra både produktsäkerhet och spårbarhet.
För att göra livsmedel säkra och tillgängliga överallt krävs globalt samarbete för att motverka undernäring, höja livsmedelssäkerheten och stödja utsatta grupper.